Uusi metsäasiantuntijamme Kainuussa

 

 

1. lokakuuta 2021

Metsäasiantuntijajoukkomme on kasvanut uudella vahvistuksella Kainuun alueella, kun tämän viikon alussa puunhankinnan ja metsäpalveluiden myynnin -tiimissä aloitti tuore alan ammattilainen, metsätalousinsinööri Riku Hakala. Esitimme Rikulle muutaman kysymyksen, jotta pääset tutustumaan minkälainen asiantuntija palvelee erityisesti Ylä-Kainuun alueen metsäasioissa.

 

Riku Hakala

Kuka olet?

Riku Hakala, 24-vuotias työuran alussa oleva metsäasiantuntija.

Mistä olet kotoisin?

Olen kotoisin Toholammilta, Keski-Pohjanmaalta. Viimeiset neljä vuotta olen asunut pääosin opiskelun merkeissä Rovaniemellä.

Minkälainen koulutus sinulla on?

Toholammin lukiosta 2016 lakin saatuani hain Rovaniemelle Lapin ammattikorkeakouluun metsätaloutta opiskelemaan. Sieltä valmistuin metsätalousinsinööriksi helmikuussa 2021.

Mistä innostut?

Kun jonkun kanssa löytyy sama kiinnostuksen kohde ja juttu lähtee lentämään. Myös kaikki harrastukseni innostavat minua suuresti.

Harrastatko jotain?

Metsästystä ja kalastusta ympäri vuoden. Kitaraa soitan omaksi ja naapureiden iloksi. Hiihdän myös jonkin verran kilpaa. Treenaan hiihtoa varten muun muassa juoksemalla ja maastopyöräillen.

Mikä metsäalassa kiehtoi, että löysit alalle?

Pääasiassa metsäalan monipuolisuus. Voi tehdä toimistotöitä, mutta välillä pääsee maastoonkin käymään. Välillä touhutaan asiakkaiden ja työkaverien kanssa, mutta välillä saa tehdä töitä omin päin.

Myös mielenkiinto metsiä kohtaan on ollut aina suuri esimerkiksi harrastusten kautta, joten oli luonnollista hakeutua metsäalalle. Isän kanssa tehdyt polttopuusavotatkin saivat lisäämään kiinnostusta metsätaloutta kohtaan, vaikka päivät olivat nuorelle pojalle monesti raskaita.

Mikä on parasta työpäivässä?

Kyllähän se on hyvien asiakaskokemusten saaminen. On hienoa tarjota asiakkaalle laatupalvelua ja saada siitä mukavaa palautetta.

Ja tietenkin kahvitauon rennot keskustelut viikonlopun tapahtumista työkavereiden kanssa ovat päivien piristyksiä.

Ota yhteyttä!

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Metsäasiantuntija

Tiiminvetäjä, Kainuu

puh. 045 7750 2247

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.

Share This