Asiakkaamme Miikan mietteitä

 

 

27. Maaliskuuta 2022

 

 

 

Haastattelimme pitkäaikaista asiakastamme Miika Sutista. Lyhyen haastattelun teemana oli se, miten Miika näkee metsien vaikutuksen paikallistalouteen.

 

Kuka olet?

 

Olen Miika Sutinen, 48-vuotias pintakäsittelyalan yrittäjä Oulusta. Harrastan voimanostoa ja metsänhoitotöitä. Ensimmäisen metsäpalstan ostin joskus 2000-luvun alussa.

 

Mitä metsä merkitsee sinulle?

 

Ennen kaikkea metsä on paikka rentoutua. Toisaalta se tarjoaa mielekästä tekemistä vapaa-ajalle.

 

Mitä palveluitamme olet käyttänyt?

 

Olen tehnyt useita puukauppoja sekä hankkinut taimet istutuskohteelle.

 

Puukaupalla metsänomistaja saa puukauppatuloja ja metsän kasvu paranee. Sen lisäksi toiminnalla luodaan suomalaisia työpaikkoja ja tuetaan paikallista työvoimaa. Miten tärkeänä koet työllistämisen vaikutuksen, kun käytät palvelujamme?

 

Tietysti se on todella tärkeää! Maaseudulla ei liikaa työpaikkoja ole ja metsäsektori onkin tärkeässä asemassa työllistäjänä. Siksi onkin erityisen tärkeää, että paikallisille ammattilaisille on työtä tarjolla. On varmaa, että paikallinen työntekijä on erittäin sitoutunut ja tuntee paikalliset erityisolot jne. Näin työ on tehokasta ja työn jälki hyvää. Kaikki hyötyvät tästä. Jos aina pitäisi työvoimaa koettaa hankkia jostain kauempaa, niin toiminta olisi todella kankeaa, kallista ja hankalaa.

 

Millä tavalla koet edellä mainittujen asioiden vaikuttavan maakunnan elinvoimaisuuteen?

 

Juuri nämä ”oikeat” työpaikat ovat ensiarvoisen tärkeitä. Näillä kustannetaan kaikki julkisesti tuotetut palvelut ja lisäksi ostetaan palveluita paikallisilta yrityksiltä. Yksikään kunta ei pärjää ilman yrityksiä ja näin ne pidetään pystyssä ja maakunta elinvoimaisena.

 

Kiitos Miika ja mukavaa alkukevättä!

 

 

Ota yhteyttä!

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Jussi Räsänen

Metsäasiantuntija

Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala

puh. 050 449 2828

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.

Share This