Taimikonhoito takaa parhaan puuaineksen kasvun

Taimikko on alle kolmemetristä puustoa, minkä jälkeen puhutaan nuoresta metsästä. Hoidamme taimikkosi kuntoon, jotta parhaalla puuaineksella on mahdollisuus kasvaa. Taimikon kasvua haittaavat alkuvaiheessa heinät ja vesakko, jotka tukahduttavat taimia alleen. Myöhemmin taimikko kaipaa harvennusta, jotta pystyyn jäävillä puilla on tilaa kasvaa. Suunnittelemme ja toteutamme taimikon hoidon siten, että hoitokulut katetaan mahdollisuuksien mukaan hakkuista saatavilla tuloilla.  

Taimikonhoitoon on myös mahdollista saada valtion Kemera-tukea, jota on taimikon hoitoon haettavissa 160 e/ha. Neuvomme kaikissa tukiasioissa osana metsänhoitopalveluitamme ja voimme myös hakea tukea asiakkaamme puolesta.

 

Taimikonhoito nopeuttaa puuston kasvua

Taimikonhoitoon kannattaa sijoittaa, sillä se näkyy tulevaisuudessa laadukkaina tukkipuina eli kasvaneina tuloina. Oikein ajoitettu ja suunnitelmallinen taimikonhoito kasvattaa puista saatavan tuoton loppusummaa noin 20 % verrattuna siihen, että taimikonhoito jätetään tekemättä. Lisäksi taimikonhoito kasvattaa metsätilan arvoa.

Näin taimikonhoito etenee

  • Metsänhoitosuunnitelman laatiminen
  • Tarjous metsänhoitotöistä
  • Mahdollisen Kemera-tuen hakeminen Metsäkeskukselta
  • Taimikonhoitotyön suorittaminen
  • Laadun seuranta hoitotöiden yhteydessä

Taimikonhoidon asiantuntijat

Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Metsäasiantuntija, tiiminvetäjä

Etelä-Kainuu

puh. 045 7750 2247

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Metsäasiantuntija, tiiminvetäjä

Etelä-Kainuu

puh. 045 7750 2247

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.