Terveyslannoitus metsäsi parhaaksi

Jos havaitset omassa metsässäsi puuston värimuutoksia, ota yhteyttäSelvitämme, onko kyseessä ravintoainepuutos tai sairaus, ja huolehdimme metsän terveyslannoituksesta tapauskohtaisesti. Terveyslannoitukset korjaavat maaperän ravinnetasapainoa ja turvaavat kasvuedellytyksiä. Terveyslannoituksiin on mahdollista hakea valtion Kemera-tukea Metsäkeskukselta. Autamme asiakkaitamme hakemusasioissa ja voimme hakea tukea asiakkaan puolesta. 

Toteutamme lannoituksia kivennäis– ja turvemaille sekä helikopterilla että maasta käsin. Monet lannoitukset ovat hyvin luonnonmukaisia: esimerkiksi tuhkan levittäminen lisää metsän kykyä sitoa hiiltä. 

 

Kasvulannoitus parantaa kasvuedellytyksiä

Kasvulannoitus on ajankohtainen nuorissa kasvatusmetsissä. Metsän lannoittaminen parantaa metsän kasvuedellytyksiä ja tuottaa siten järeämpää puutavaraa myyntiin. Näin lannoitus lisää metsästä saatavaa tuottoa ja kasvattaa metsätilan arvoa. Samalla lannoitus huolehtii siitä, että maaperä säilyy ravinteikkaana myös pitkällä tähtäimellä.

Näin metsän lannoitus etenee

  • Metsänhoitosuunnitelman teko
  • Mahdollisten Kemera-tukien haku Metsäkeskukselta
  • Sopimuksen teko
  • Lannoitustyöt
  • Laadun seuranta lannoituksen yhteydessä

Metsänhoidon asiantuntijat

Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Metsäasiantuntija, tiiminvetäjä

Etelä-Kainuu

puh. 045 7750 2247

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Metsäasiantuntija, tiiminvetäjä

Etelä-Kainuu

puh. 045 7750 2247

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.