Paras kokonaistuotto metsällesi

 

Haemme puukaupoissa parasta mahdollista tuottoa asiakkaillemme eli metsänomistajille. Puukauppatarjous lasketaan metsäsuunnitelman, muun metsävaratiedon tai maastokatselmuksen perusteella. Puukauppatarjouksen pyytäminen onnistuu myös netissä. Tarvitset ainoastaan kiinteistötunnuksesi.

Sovimme asiakkaan kanssa kuviokohtaisesti parhaan tavan käsitellä metsää. Meille on tärkeää huomioida sinun arvosi ja metsän tuottopotentiaali. Autamme sinua puukaupan kaikissa vaiheissa ja huolehdimme hakkuun laadusta sekä metsän uudistamisesta.

Vaalimme puukaupoissamme paikallisuutta. Työllistämme paikallisia metsureita sekä koneyrittäjiä ja toimitamme puut lähimmille mahdollisille tehtaille. Logistiikan optimointi takaa parhaan hinnan metsänomistajalle ja puun ostajalle.

Puukauppa tuottaa monessa vaiheessa

Puukauppa on ajankohtainen, kun metsäkiinteistön puusto on kokonaan tai joiltain osin hakkuukypsää. Puukauppaa tehdään harvennushakkuuna, kun metsä on 30–50-vuotiasta ja päätehakkuuna, kun metsä on 80–120-vuotiasta. Tässä välissä on mahdollista tehdä väljennyshakkuu metsän ja asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Puukauppa kannattaa muistaa myös sähkölinja-, tontti- ja taajamahakkuissa. 

Tarjous puukaupasta lasketaan aina tutustumalla metsätilaan ja sen kuvioihin. Yksityiskohtainen tarjouspyyntö on helppo laskea, kun käytössä on metsätilan kiinteistötunnus. Tunnus näkyy kiinteistöveropäätöksessä tai sen voi katsoa kirjautumalla metsaan.fi-palveluun. Palveluun voi kirjautua esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. 

Jos olet pelkän puukaupan sijaan kiinnostunut metsätilasi arvon määrittämisestä myyntiä varten, ota yhteyttä metsä-LKV-asiantuntijaamme.

Pyydä tarjous puukaupasta jo tänään – kysyminen ei maksa mitään! 

Hyvä puukauppa huomioi tulevaisuuden tuotot

Sovimme asiakkaan kanssa kuviokohtaisesti parhaan tavan käsitellä metsää, jotta metsän tuottomahdollisuudet huomioidaan nyt ja tulevaisuudessa. Toisinaan paras tapa on avohakkuu, toisinaan luonnonmukaisuuteen pyrkivä eri-ikäisrakenteinen hakkuu tai peitteellisenä kasvattaminen erityisesti rehevillä kasvupohjilla. Hyvin toteutettu puukauppa varmistaa, että metsätilasta syntyy tuloja myös tulevaisuudessa.

Puukaupan ensimmäinen askel on selvittää metsäsi tilanne: minkä verran ja minkälaista puuta sinulla on. Ammattilainen tietää myös, millaiselle puulle on kysyntää ja osaa neuvoa parhaiden toimenpiteiden valinnassa.

Katsotaan sinulle ja metsällesi paras ratkaisu!

Näin puukauppa etenee

  • Tilanteen kartoittaminen: minkä verran ja minkälaista puuta sinulla on
  • Tarjouksen teko puukaupasta ja hoitotöistä
  • Uudistamistöistä päättäminen tarvittaessa
  • Puukauppa- ja hakkuusopimuksen teko
  • Metsänkäyttöilmoituksen teko
  • Hakkuutyön suorittaminen
  • Mittaustodistuksen ja puukaupparaportin allekirjoittaminen

Puukaupan asiantuntijat

Arto Huotari

Metsäasiantuntija

puh. 045 7750 2244

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

Paavo Sutinen

Metsäasiantuntija 

puh. 040 198 4009

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

Matti Nevanperä

Metsäasiantuntija

puh. 045 7750 2247

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

Mikä vaikuttaa puun hintaan?

Metsän arvoon ja puiden hintaan vaikuttaa moni asia. Parhaan tuoton metsästä saa, kun huolehtii oikea-aikaisista hoitotoimenpiteistä ja hakkuista, jotka mahdollistavat parhaan puuaineksen kasvun täyteen mittaansa.

Puun hintaan vaikuttavat osaltaan korjuuolosuhteiden vaihtelut sekä se, millaisesta puusta on eniten kysyntää kulloisellakin hetkellä. Lisäksi hakkuutapa ja mahdollinen metsän ennakkoraivaus vaikuttavat puusta saatavaan hintaan. Koska markkinahinta vaihtelee, kannattaa miettiä puukaupalle suotuisinta ajankohtaa.

Metsänomistajan kannalta on tärkeää huomioida, kuinka ostaja hinnoittelee metsästä korjattavan puun. Meidän tavoitteemme on taata paras mahdollinen tuotto metsänomistajalle, ja hakkuutaksamme perustuu puun järeyteen. Optimoimme hakattavien puiden katkonnan ja logistiikan, mikä takaa kilpailukykyiset hinnat kaupan eri osapuolille.

 

Neuvomme puukauppaan liittyvässä verotuksessa

Puunmyyntituloista vähennetään pääomavero. Lisäksi metsän uudistamis- ja hoitotöihin on syytä varata rahaa. Uudistaminen on hyväksi sekä puustolle että tilan arvolle. Puukauppaa tehdessä on hyvä lisäksi muistaa, että puukaupparahojen mukana saatu arvonlisävero on maksettava verottajalle seuraavan vuoden helmikuun loppuun mennessä. Neuvomme sinua kaikissa puukauppaan liittyvissä asioissa, emmekä jätä sinua veroasioidenkaan kanssa yksin. Huomioithan, että jos olet ostanut metsätilan tai osuuden siitä vuoden 1993 jälkeen, sinulla on käytettävissäsi metsävähennysoikeutta, mikä tarkoittaa, että pystyt tekemään puukaupan osittain verovapaasti.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti

Paavo Sutinen

Metsäasiantuntija 

puh. 040 198 4009

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.