Puukauppa Kainuu, Kajaani, Pohjois-Karjala, Joensuu

Puukauppa lähtee asiakkaan tavoitteiden kuuntelemisesta

 

Haluamme, että puukaupan teko on asiakkaalle erinomainen palvelukokemus. Yleisesti ottaen suomalainen metsänomistajuus on monitavoitteista, joten haluamme tehdä puukauppaa siten, että asiakkaan kaikki arvot otetaan huomioon. Kuuntelemme asiakasta ja huomioimme hänen arvonsa, joiden perusteella teemme ehdotukset siitä, mikä mielestämme on paras toimintatapa asiakkaan tavoitteiden toteuttamiseksi. Tämä ilmenee esimerkiksi siten, että otamme hakkuissa huomioon luonto- ja virkistysarvot.

 

Puukaupassa katkonnalla on merkitystä!

Meillä on asiakkainamme useita erilaisia tehtaita, sahoja ja energialaitoksia, jotka tarvitsevat erilaisia puutavaralajeja. Tämän seurauksena meillä on paljon katkontavaihtoehtoja ja näin voimme katkoa puita monen eri toimittajan tarpeisiin sekä käyttää juuri metsänomistajalle optimaalista katkontaa hänen metsässään. Hakkuissa, joissa katkotaan tukkia, näkyy tämä metsänomistajalle suurempana tukin määränä ja näin puukauppatulona. Tukkien optimaalisen katkonnan lisäksi ostamme paljon erilaisia puutavaralajeja, joten voimme optimoida myös hakattavat puutavaralajit, joka näkyy myös metsänomistajalle parempina puukauppatuloina.

Olemme haluttu kauppakumppani, sillä tehtaat, sahat ja energialaitokset saavat juuri haluamaansa puutavaralajia eikä sivuvirtoja synny. Toimitamme tehtaille suuria määriä puita, joten voimme järjestää myös logistiikan edullisesti. Vaalimme puukaupoissamme paikallisuutta. Työllistämme paikallisia metsureita ja koneyrittäjiä, joille haluamme maksaa kunnollisen korvauksen meille tekemästään arvokkaasta työstä.

 

Metsää voi käsitellä monella eri tavalla

 

Metsän käsittelytapaan vaikuttaa metsän kasvun tilanne sekä metsänomistajan arvot Asiantuntijamme auttavat tekemään oikeanlaiset toimenpiteet oikeaan aikaan huomioiden toimissaan aina asiakkaan arvot.

Meille on myös tärkeää, että metsänomistaja on tyytyväinen korjuujälkeen. Sitä varten suunnittelemme korjattavan alueen etukäteen. Huomioimme oikean korjuuajankohdan ja -tekniikan, selvitämme sopivat varastopaikat puutavaralle ja teemme tarvittavat maastomerkinnät esimerkiksi luontokohteiden osalta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että korjuuyrittäjämme lukevat korjuuohjeet tarkasti ja noudattavat niitä.

 

Arvot, joita noudatamme puukaupassa

 

 • Ammattimaisuus – hoidamme asiakkaiden metsiä pitkäjänteisesti ja ammattimaisesti. Haluamme vaalia metsäalalle tyypillistä ylisukupolvisuutta, jotta tulevatkin sukupolvet voivat hyötyä suomalaisista metsistä.
 • Vaivattomuus ja vastuullisuus – emme unohda asiakastamme kauppojen jälkeen, vaan autamme veroasioissa sekä muissa mahdollisissa asioissa. Otamme myös luonnon huomioon metsien käsittelyssä. Vastuullisuudestamme voitte lukea lisää täältä 
 • Ripeä toiminta – on kaikissa palveluissamme ensiarvoista.

Puun hintaan vaikuttavat tekijät 

 • Myytävän puun määrä
 • Puutavaralaji
 • Puun laatu
 • Hakkuutapa
 • Hakattavien runkojen koko
 • Maaston haastavuus
 • Korjuun ajankohta
 • Metsäkuljetusmatka
 • Etäisyys puuta käyttävästä sahasta /energialaitoksesta /tehtaasta
 • Puun maailmanmarkkinahinta

 

Näin puukauppa etenee

 • Tilanteen kartoittaminen: minkä verran ja minkälaista puuta teillä on
 • Tarjouksen teko puukaupasta ja hoitotöistä
 • Uudistamistöistä päättäminen tarvittaessa
 • Puukauppa- ja hakkuusopimuksen teko
 • Metsänkäyttöilmoituksen teko
 • Hakkuutyön suorittaminen
 • Mittaustodistuksen ja puukaupparaportin allekirjoittaminen
 • Tarvittaessa veroasioissa neuvominen
 • Lähitulevaisuuden toimenpiteiden kartoittaminen
 • Jatkosta sopiminen

Asiakkaamme Miikan mietteitä

Haastattelimme pitkäaikaista asiakastamme Miika Sutista. Lyhyen haastattelun teemana oli se, miten Miika näkee metsien vaikutuksen paikallistalouteen.

Palvelu parasta A-luokkaa

Palvelu parasta A-luokkaa   19. lokakuuta 2021     ”Palvelu parasta A-luokkaa,” tuumaa sotkamolainen metsänomistaja Antero Tuomi metsätilakauppakokemuksestaan Suomen Metsät Kuntoon...

Sujuvat metsäkiinteistökaupat miellyttävät myyjää

Kemiönsaaressa asuva Jarmo Ratia on metsäkiinteistökaupan konkari. Ensimmäisen metsätilansa hän osti noin 40 vuotta sitten. Vuosikymmenien mittaan hänellä on ollut muutama kymmenen...

Puunkorjuujälkeä, josta voi olla ylpeä

Metsäkoneyrittäjä Antti Huusko on tehnyt metsäkonetöitä yli kymmenen vuotta. Viimeisen vuoden ajan hän on toteuttanut veljensä Matti Huuskon ja yhden työntekijän kanssa...

Metsähallitus arvostaa laadukasta työtä

"Työn laatu on meille tietenkin tärkeää ja olemme saaneet laadukasta työnjälkeä", kertoo Metsähallitus Metsätalous Oy:n Länsi-Kainuun metsätiimin metsänhoitoesimies Aarni...

Metsäsijoittajan viisi vinkkiä

Kainuulainen metsänomistaja Kimmo Moilanen on sijoittanut metsätiloihin jo vuodesta 2010 alkaen. Kimmolla on metsiä Kainuussa ja Virossa. Blogissa Kimmon vinkit metsäsijoittamiseen.

Metsäyhtymän osakkaan mietteitä

Suomussalmelainen metsäyhtymän osakas Risto Seppänen on yksi esimerkki tyytyväisestä asiakkaastamme. Blogissa Riston mietteitä yhteistyöstä.

Ylä-Kainuussa yhteistyössä Konetyö Korjan kanssa

Ylä-Kainuun alueella puunkorjuuta tekee yhteistyökumppanimme Konetyö Korja Ay, jonka yrittäjä Olli-Matti Korja kävi Suomussalmen toimistollamme kertomassa kokemuksiaan yhteistyöstä kanssamme.

Asiakkaamme Matin mietteitä

Suomussalmelainen metsänomistaja Matti Mikkonen kertoo yhteistyökokemuksistaan Suomen MetsätKuntoon -yrityksen kanssa.

Puunkorjuu sujuu yhteistyökumppanien kanssa

Toimintamme perustuu useissa asioissa yhteistyöhön alihankkijoiden kanssa. Yksi kumppaneistamme on MKP Huusko Oy, joka toimii puunkorjuukumppaninamme pääasiassa Etelä-Kainuun ympäristössä.

Puukaupan tuotto metsänomistajalle

 

Ensiharvennus 250 – 900 €/ha
Harvennus 400 – 2 700 €/ha
Uudistushakkuu 2 500 – 20 000 € /ha
Jatkuva kasvatus 1000 – 4500  €/ha

 

 

Puukauppa toimialueemme

Lataa Metsät Kuntoon -asiakaslehti!

Olemme keränneet ajantasaista tietoa metsä-alasta, palveluistamme ja asiakkaistamme yksiin kansiin asiakaslehden muodossa. Lehdestä saat selkeän kuvan toiminnastamme ja tärkeästä roolistamme metsä-alan muutoksessa. Mukana on myös metsäasiantuntijoidemme näkemyksiä toimialamme tulevaisuudesta ja kehityksestä.

Voit ladata lehden sähköisesti tai pyytää meitä lähettämään fyysisen version kotiisi. Esite lähetetään kirjeitse ja me maksamme lähetyskulut.

Mukavia lukuhetkiä!

Esitteen tilaus kotiin

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Esitteen lataus sähköisesti

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Puukaupan asiantuntijat

Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Metsäasiantuntija, tiiminvetäjä

Etelä-Kainuu

puh. 045 7750 2247

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

Petri Hallikainen

Metsäasiantuntija

Pohjois-Karjala

puh. 050 340 4341

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

Miikka Kinnunen

Metsäasiantuntija

Kainuu

puh. 050 473 6869

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

Jussi Räsänen

Metsäasiantuntija

Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala

puh. 050 449 2828

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

Neuvomme puukauppaan liittyvässä verotuksessa

Puunmyyntituloista vähennetään pääomavero. Lisäksi metsän uudistamis- ja hoitotöihin on syytä varata rahaa. Uudistaminen on hyväksi sekä puustolle että tilan arvolle. Puukauppaa tehdessä on hyvä lisäksi muistaa, että puukaupparahojen mukana saatu arvonlisävero on maksettava verottajalle seuraavan vuoden helmikuun loppuun mennessä. Neuvomme sinua kaikissa puukauppaan liittyvissä asioissa, emmekä jätä sinua veroasioidenkaan kanssa yksin. Huomioithan, että jos olet ostanut metsätilan tai osuuden siitä vuoden 1993 jälkeen, sinulla on käytettävissäsi metsävähennysoikeutta, mikä tarkoittaa, että pystyt tekemään puukaupan osittain verovapaasti. Lisää metsävähennyksestä voit lukea täältä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

 • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Metsäasiantuntija, tiiminvetäjä

Etelä-Kainuu

puh. 045 7750 2247

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.