Metsäkoneyrittäjä Antti Huusko on tehnyt metsäkonetöitä yli kymmenen vuotta. Viimeisen vuoden ajan hän on toteuttanut veljensä Matti Huuskon ja yhden työntekijän kanssa puunkorjuupalveluita yrityksensä MKP Huuskon nimissä Suomen MetsätKuntoon -yritykselle. Työalueina ovat olleet pääasiassa Kajaani, Sotkamo, Ristijärvi ja Paltamo.

MetsätKuntoon-yrityksen toimintatapa, jossa työt tehdään asiakkaan parhaaksi, on tuttu ajatusmalli myös MKP Huuskon toiminnassa. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että korjuuohje luetaan tarkasti ja sitä noudatetaan. Korjuuohjeen ovat MetsätKuntoon-yrityksen edustajat laatineet yhdessä metsänomistajan kanssa.

– Jos toiveissa on jotain, mistä nousee kysymyksiä, olemme yhteydessä metsänomistajaan. Nykyisin selvittäminen on puhelimella niin helppoa, Huusko sanoo.

Jos metsänomistaja ei itse oikein tiedä, mitä hän haluaa, Huusko voi auttaa tuomalla esiin erilaisia vaihtoehtoja. Näin tehdään useimmiten uusien metsänomistajien kohdalla. Esimerkiksi aiempi sukupolvi on voinut pitää metsäasiat tiukasti omissa hyppysissään, jolloin sukupolvenvaihdoksen jälkeiset metsänomistajat ovat uuden edessä.

Erilaisia tavoitteita

Antti Huusko arvioi, että nykyisin metsänomistajilla on aiempaa vaihtelevammat toiveet: perinteisen käsityksen rinnalle on tullut monimuotoisemman puuston tavoite. Lisäksi moni metsänomistaja korostaa luontoarvoja.

Myös hakkuutapaan liittyy erilaisia toiveita. Siksi metsänomistajan kanssa keskustellaan, haluaako hän jättää parhaat puut kasvamaan vai haluaako hän ehkä harventaa jo tässä vaiheessa myös järeämpää puustoa ja saada tästä hakkuusta suuremman tilin.

– Hyvä työnjälki on meille tärkeää. Haluamme, että lopputulos on metsänomistajille mieleinen. Silloin työ menee hyvin kaikkien kannalta, Huusko kertoo.

“Toimimme niin, että voimme olla ylpeitä jokaisesta työmaasta.”

Paikallisesti toimivan yrityksen maine kiirii, sillä tieto työnjäljestä leviää asiakkaiden keskuudessa. Jos jotain epäselvyyttä syntyy,asiat selvitetään loppuun saakka. Sitä Huusko pitää myös MetsätKuntoon-yrityksen vahvuutena. Yhdessä sopiminen ja suunnittelu onnistuvat helposti.

Kysymyksiä puukaupasta?

Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Metsäasiantuntija

Tiiminvetäjä, Kainuu

puh. 045 7750 2247

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Metsäasiantuntija, tiiminvetäjä

Etelä-Kainuu

puh. 045 7750 2247

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.

Share This