Metsäkiinteistöjen välitys

Metsäkiinteistö on arvo-omaisuutta ja vakaa sijoituskohde

Metsäsijoittaminen on hyvin suosittu ja vakaa sijoittamisen muoto, koska hyvin hoidetun metsän arvo kasvaa joka vuosi. Hyvin huolehdittu metsä pitää arvonsa ja tuottaa puunmyyntituloja elinkaarensa eri vaiheissa. Olemme Kainuun alueella merkittävin metsäkiinteistöjen välitysliike. Metsäkiinteistön myynti on kauttamme vaivatonta ja ripeää: keskimääräinen kohteen myyntiaika on meillä vain noin yksi kuukausi.

Haluamme, että välityspalvelumme myötä metsätilakauppa on helppoa ja vaivatonta kaupan molemmille osapuolille. Metsäkiinteistövälitys onnistuu kauttamme myös täysin etänä. Autamme metsätilakaupasta muodostuvan metsävähennyspohjan laskemisessa sekä muissa kauppaan ja verotukseen liittyvissä asioissa myös kaupanteon jälkeen. Kokeneet asiantuntijamme neuvovat metsäkiinteistön luovutuksessa, hankinnassa ja metsävarallisuuden kasvattamisessa. Pidämme huolta, että puhumme jokaiselle asiakkaalle ymmärrettävää kieltä ja toimimme avoimesti sekä asiakasta kuunnellen.

 

Teemme tilasta laadukkaan markkinointimateriaalin

 

Välittäjämme valmistavat myyntikohteesta laadukkaan ja edustavan markkinointimateriaalin. Meistä on tärkeää, että kohdetta esittelevät kuvat näyttävät hyviltä ja tuovat esiin kunkin metsäkiinteistön erityispiirteet. Näyttävien ja informatiivisten kuvien sekä videoiden ottamiseen käytämme omaa drone-robottilennokkia. Perinteisesti metsäkiinteistön hinta on määritelty summa-arvomenetelmällä. Käytämme metsäkiinteistön arviota laskiessamme odotusarvokerrointa, joka huomioi puuston tulevaisuuden arvokasvun.

Metsänomistajan kannattaa muistaa, että tilan markkina-arvo voi olla huomattavasti suurempi kuin summa-arvomenetelmällä tehty arvio. Verkkosivuillamme tarjoamme käyttöösi metsäarvolaskurin, jolla voit laskea metsätilallesi ilmaiseksi suuntaa antavan hinta-arvion. Verkkosivuilla voit lisäksi asettaa käyttöösi tilavahtipalvelun, jonka ansiosta saat sähköpostiisi aina tiedon uusista myyntiin tulleista metsäkiinteistöistä.

Myytävät metsätilat

Kainuussa ja lähialueilla

Tiedätkö metsäsi arvon?

Syötä laskuriin metsätilasi kiinteistötunnus ja saat vastauksena tilasi puuston määrän ja arvon.
 
SIIRRY LASKURIIN

Näin metsätilakauppa etenee

 • Tarvittaessa tila-arvion maastotyöt
 • Välittäjä antaa näkemyksen tilan markkinahinnasta ja tarjouksen välityspalkkiosta
 • Laaditaan välityssopimus myyjän ja välitysliikkeen välille (kesto 1-4kk) ja sovitaan tarjousajasta
 • Välittäjä tutustuu, valokuvaa ja merkitsee kohteen maastossa ja laatii myynti-ilmoituksen
 • Markkinointi ja myynti alkaa
 • Tarjousten käsittely ja kaupoista sopiminen
 • Kauppakirjan laatiminen ja sen allekirjoittaminen ja kauppahinnan maksu
 • Myyjän verotusasiat ja muut mahdolliset toiminnan lopetusilmoitukset
 • Välityspalkkion laskutus

LKV hinnasto

Välityspalkkiomme on 4,5 % sis. alv.

Minimipalkkiomme on 2 200 € sis alv. ja yli 150 000 euron kohteille annamme välityspalkkiosta tarjouksen.

Välityspalkkio sisältää myynnin, markkinoinnin, kiinteistörekisteriotteet, verotusneuvonnan sekä kaikki kaupantekoon liittyvät kulut myyjän osalta. Välityspalvelumme riskittömyys on asiakkaallemme merkittävä etu, sillä emme peri metsätilan myynnistä mitään kuluja, jos emme saa tilaa myydyksi asiakkaan päättämällä hinnalla. Jos et halua metsääsi julkiseen myyntiin, kysy yksittäistoimeksiantoa. Voit tehdä meille myös toimeksiannon metsätilan ostoon. Metsätilan alustava hinta-arvio on ilmainen.

Maastotarkastetut tila-arviot myyntikohteisiin

Myynnin tärkeäksi tueksi saat meiltä maastotarkastetut tila-arviot kaikkiin luovutustarpeisiin. Vankalla ammattitaidolla tehdyn puustoarvion lisäksi saat kaupan päälle näkemyksen tilan markkina-arvosta. Tila-arviot LKV-kohteisiin teemme erityisen ripeällä aikataululla, jottei tilan myyntiin saattaminen tämän takia hidastu. Pyydä tarjous tila-arviosta.

Kiinteistöjen kaupanvahvistukset

Teemme luovutuskirjat ja kaupanvahvistukset välityskohteiden lisäksi myös muille metsäkiinteistöille sekä asuin- ja lomakiinteistöille.

Lataa Metsät Kuntoon -asiakaslehti!

Olemme keränneet ajantasaista tietoa metsä-alasta, palveluistamme ja asiakkaistamme yksiin kansiin asiakaslehden muodossa. Lehdestä saat selkeän kuvan toiminnastamme ja tärkeästä roolistamme metsä-alan muutoksessa. Mukana on myös metsäasiantuntijoidemme näkemyksiä toimialamme tulevaisuudesta ja kehityksestä.

Voit ladata lehden sähköisesti tai pyytää meitä lähettämään fyysisen version kotiisi. Esite lähetetään kirjeitse ja me maksamme lähetyskulut.

Mukavia lukuhetkiä!

Esitteen tilaus kotiin

Esitteen lataus sähköisesti

LKV toiminta-arvomme

 

 • Ammattimaisuus – tunnemme metsätilojen markkinahinnat ja tila saa edustavan myynti-ilmoituksen.
 • Vaivattomuus ja vastuullisuus – emme unohda asiakastamme kauppojen jälkeen, vaan autamme vero asioissa sekä metsätilan toiminnan aloittamisessa tai lopettamisessa.
 • Ripeä toiminta – on kaikissa palveluissamme ensiarvoista.

Kainuun johtava metsätilavälittäjä

 

Toimintamme vuodesta 2018 lähtien:

– Välityssopimuksia yli 100 kpl

– Myytyä metsää 4300 ha

Metsäkiinteistövälityksen asiantuntijat

Paula Kemppainen

Metsäasiantuntija, LKV, julkinen kaupanvahvistaja

puh. 040 483 9093

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

 • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti

Paula Kemppainen

Metsäasiantuntija, LKV, julkinen kaupanvahvistaja

puh. 040 483 9093

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.