Metsäkiinteistöjen välitys

Metsäkiinteistö on arvo-omaisuutta ja vakaa sijoituskohde

 

Metsäsijoittaminen on hyvin suosittu ja vakaa sijoittamisen muoto, koska hyvin hoidetun metsän arvo kasvaa joka vuosi. Hyvin huolehdittu metsä pitää arvonsa ja tuottaa puunmyyntituloja elinkaarensa eri vaiheissa. Olemme merkittävä metsäkiinteistöihin erikoistunut välitysliike Suomessa, ja toimialueenamme on Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala. Metsäkiinteistön myynti on kauttamme vaivatonta ja ripeää: keskimääräinen kohteen myyntiaikamme on kahdesta neljään viikkoon.

Haluamme, että välityspalvelumme myötä metsätilakauppa on helppoa ja vaivatonta kaupan molemmille osapuolille. Metsäkiinteistövälitys onnistuu kauttamme myös täysin etänä. Autamme metsätilakaupasta muodostuvan metsävähennyspohjan laskemisessa sekä muissa kauppaan ja verotukseen liittyvissä asioissa myös kaupanteon jälkeen. Kokeneet asiantuntijamme neuvovat metsäkiinteistön luovutuksessa, hankinnassa ja metsävarallisuuden kasvattamisessa. Pidämme huolta, että puhumme jokaiselle asiakkaalle ymmärrettävää kieltä ja toimimme avoimesti sekä asiakasta kuunnellen.

 

Teemme tilasta laadukkaan markkinointimateriaalin

 

Välittäjämme valmistavat myyntikohteesta laadukkaan ja edustavan markkinointimateriaalin. Meistä on tärkeää, että kohdetta esittelevät kuvat näyttävät hyviltä ja tuovat esiin kunkin metsäkiinteistön erityispiirteet. Näyttävien ja informatiivisten kuvien sekä videoiden ottamiseen käytämme omaa drone-lennokkia. Perinteisesti metsäkiinteistön arvo on määritelty summa-arvomenetelmällä, jonka perusteella asiantuntijamme määrittävät tilalle markkinahinnan. Käytämme metsäkiinteistön arviota laskiessamme odotusarvokerrointa, joka huomioi puuston tulevaisuuden arvokasvun.

Verkkosivuillamme tarjoamme käyttöösi metsäarvolaskurin, jolla voit laskea metsätilallesi ilmaiseksi suuntaa antavan hinta-arvion. Verkkosivuilla voit lisäksi asettaa käyttöösi tilavahtipalvelumme, jonka ansiosta saat sähköpostiisi aina tiedon uusista myyntiin tulleista metsäkiinteistöistä.

 

Myytävät metsätilat

Tiedätkö metsäsi arvon?

Syötä laskuriin metsätilasi kiinteistötunnus ja saat vastauksena tilasi puuston määrän ja arvon.

SIIRRY LASKURIIN

Näin metsätilakauppa etenee

 • Tarvittaessa tila-arvion maastotyöt
 • Välittäjä antaa näkemyksen tilan markkinahinnasta ja tarjouksen välityspalkkiosta
 • Laaditaan välityssopimus myyjän ja välitysliikkeen välille (kesto 1-4kk) ja sovitaan tarjousajasta
 • Välittäjä tutustuu, valokuvaa ja merkitsee kohteen maastossa ja laatii myynti-ilmoituksen
 • Markkinointi ja myynti alkaa
 • Tarjousten käsittely ja kaupoista sopiminen
 • Kauppakirjan laatiminen ja sen allekirjoittaminen ja kauppahinnan maksu
 • Myyjän verotusasiat ja muut mahdolliset toiminnan lopetusilmoitukset
 • Välityspalkkion laskutus

LKV hinnasto

 

Välityspalkkiomme on 4,5 % sis. alv.

Minimipalkkiomme on 2 200 € sis. alv. ja yli 150 000 euron kohteille annamme välityspalkkiosta tarjouksen.

Välityspalkkio sisältää myynnin, markkinoinnin, kiinteistörekisteriotteet, verotusneuvonnan sekä kaikki kaupantekoon liittyvät kulut myyjän osalta. Välityspalvelumme riskittömyys on asiakkaallemme merkittävä etu. Emme peri myynnistä mitään kuluja (0€), mikäli emme saa kohteesta hinta-arviota vastaavaa tarjousta. Jos kohteesta saadaan hinta-arvion ylittävä / ylittäviä tarjouksia ja myyjä vetäytyy kaupoista, perimme kohteen markkinointikuluja yhteensä 750€ sis. alv. Jos et halua metsääsi julkiseen myyntiin, kysy yksittäistoimeksiantoa. Lisäksi voit tehdä meille myös toimeksiannon metsätilan ostoon. Metsätilan alustava hinta-arvio on ilmainen.

Maastotarkastetut tila-arviot myyntikohteisiin

Myynnin tärkeäksi tueksi saat meiltä maastotarkastetut tila-arviot kaikkiin luovutustarpeisiin. Tila-arvio määrittää metsätilan arvon, sekä antaa oikeanlaisen kuvan metsän nykytilasta ja puuston määrästä. Vankalla ammattitaidolla tehdyn puustoarvion lisäksi saat kaupan päälle näkemyksen tilan markkina-arvosta. Tila-arviot LKV-kohteisiin teemme erityisen ripeällä aikataululla, jottei tilan myyntiin saattaminen tämän takia hidastu. Pyydä tarjous tila-arviosta.

Kiinteistöjen kaupanvahvistukset

Teemme luovutuskirjat ja kaupanvahvistukset välityskohteiden lisäksi myös muille metsäkiinteistöille sekä asuin- ja lomakiinteistöille.

Lataa LKV-esite!

Olemme keränneet ajantasaista tietoa metsä-alasta, palveluistamme ja asiakkaistamme yksiin kansiin asiakaslehden muodossa. Lehdestä saat selkeän kuvan toiminnastamme ja tärkeästä roolistamme metsä-alan muutoksessa. Mukana on myös metsäasiantuntijoidemme näkemyksiä toimialamme tulevaisuudesta ja kehityksestä.

Voit ladata lehden sähköisesti tai pyytää meitä lähettämään fyysisen version kotiisi. Esite lähetetään kirjeitse ja me maksamme lähetyskulut.

Mukavia lukuhetkiä!

Esitteen tilaus kotiin

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Esitteen lataus sähköisesti

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

LKV toiminta-arvomme

 

 • Ammattimaisuus – tunnemme metsätilojen markkinahinnat ja tila saa edustavan myynti-ilmoituksen.
 • Vaivattomuus ja vastuullisuus – emme unohda asiakastamme kauppojen jälkeen, vaan autamme vero asioissa sekä metsätilan toiminnan aloittamisessa tai lopettamisessa.
 • Ripeä toiminta – on kaikissa palveluissamme ensiarvoista.

Metsätilavälitystä vuodesta 2018

 

Välitämme metsätiloja:

Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa,

Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa

– 7 500 ha mainiosti onnistuneita metsätilakauppoja

Metsäkiinteistövälityksen asiantuntijat

Paula Kemppainen

Kainuu ja Koillismaa

Keskuskatu16, 89600 Suomussalmi

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh. 040 483 9093

Satu Heikkilä

Pohjois-Pohjanmaa

Metsätoimisto Kiramo Oy

Siikasavontie 8, 92400 Ruukki

etunimi.sukunimi@kiramo.fi

puh. 045 606 7499

Jyrki-Pekko Kinnunen

Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo

Keskuskatu 16, 89600 Suomussalmi

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh. 050 5659 754

Mirva Salo

Koko Suomi

Keskuskatu16, 89600 Suomussalmi

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh. 050 592 9257

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

 • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Mirva Salo

Koko Suomi

Keskuskatu16, 89600 Suomussalmi

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh. 050 592 9257

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.