Uudet asiantuntijamme Pohjois-Karjalassa

 

 

9. huhtikuuta 2021

Yrityksemme toiminta on tämän vuoden alkupuolella kasvanut uusille alueille. Tammikuisessa blogissamme kerroimme puunhankinnan ja metsäpalveluiden myynniin tiimin vahvistumisesta kolmella uudella henkilöllä ja kahdella uudella toimialueella, Pohjois-Pohjanmaa ja Pohjois-Savo. Maaliskuussa tiimi kasvoi jälleen lisää, kun remmiin astui Jukka Malinen ja Petri Hallikainen, joiden toimialueena on Pohjois-Karjala ja toimipisteen sijainti Ylämylly. Tässä blogissa pääset tutustumaan uusiin asiantuntijoihimme hieman lisää.

 

Jukka Malinen

Metsuri Jukka Malinen

Olen Jukka Malinen ja kotoisin Kuhmon pohjoispäästä maa- ja metsätilalta.

Metsätalouden pariin eksyin jo nuoruudessani, kun kävin isän ja sedän mukana metsätöissä. Metsäalalle kouluttauduin aluksi ammattikoulussa puunkorjuun tehtäviin. Myöhemmin suoritin Joensuussa ammattikorkeakoulussa metsä- ja puutalouden markkinoinnin tutkinnon.

Metsäalalla olen työskennellyt ammattikouluvuosilta saakka useissa eri tehtävissä. Metsäkoneenkuljettajana ammattikoulun jälkeen kerkesin olla noin viisi vuotta, joista noin neljä vuotta Venäjällä. Venäjälle lähdin metsätöihin miehistymään 17-vuotiaana. Tämän hetkistä työtehtävää edeltävänä aikana olin myyntitöissä Otso Metsäpalvelulla ja tein myös metsänhoitotöitä yrittäjänä. Metsäalan lisäksi työskentelin 11 vuotta myyjänä raskaan konekaupan alalla.

Metsäalassa parasta ovat ihmiset, luonto itsessään ja työn vapaus. Myös eri vuodenaikoina olevat auringon nousun ja laskun ajat ovat osa metsäalan parasta antia.

Harrastuksiini kuuluvat koko perheen kanssa talvisin hiihto ja kesäisin maastopyöräily sekä retkeily ja marjastus. Lisäksi pään nollaukseen kuuluvat eri ajolajit kuten kelkkailu ja enduro-moottoripyörät. Parhaita hetkiä ajolajeissa ovat uusissa maisemissa ja hyvällä porukalla tehtävät pidemmät päiväretket ja tietysti hyvät eväät. Myös poikieni kanssa yhdessä tapahtuneet vauhdikkaat harrastepäivät crossiradalla ja kotitilan enduroradalla ovat mukavaa muisteltavaa vielä pitkään.

Metsässä tavataan…!

 

Petri Hallikainen

Metsuri Petri Hallikainen

Olen Petri Hallikainen ja asustelen Liperissä Ylämyllyllä avovaimon ja poikani Eeron kanssa. Kotoisin olen alunperin Etelä-Savosta Rantasalmelta. Tulin vuonna 1996 opiskelemaan Joensuun Yliopistoon metsätieteitä ja valmistuin 2002 Metsänhoitajaksi. Metsäalalle ajauduin isäni suvun geenivirheen johdosta. Nuorempana pohdin myös maantieteen ja kielien opiskelua, mutta kiinnostus metsällisiin asioihin veti lopulta pisimmän korren. Vuodesta 2003 olen työskennellyt metsäalan tehtävissä. Ennen nykyisiä tehtäviä työskentelin Pohjois-Karjalan Metsäkeskuksella ja Otso Metsäpalveluissa.

Innostuksen kohteina voisin mainita erilaisten karttojen yksityiskohtaisen syynäämisen. Nykyään internet on pullollaan kaikenlaisia aineistoja, joihin välillä eksyn tuntikausiksi tutkimaan karttoja tai satelliittikuvia. Toinen intohimoni on ehdottomasti polttopuiden teko, keväällä pitää päästä heilumaan kirveen kanssa. Kun oksikas pölli poksahtaa halki muutamalla iskulla, tulee siitä hieno fiilis.

Harrastukseni ovat liikuntapainotteisia. Talvikaudella hiihdän, kesällä olen mukana Joen Suunta-nimisen suunnistusseuran toiminnassa ja maastopyöräilen. Lisäksi poimitaan marjoja ja sieniä perheen kanssa. Lapsena tienasin karkkirahat pulloja keräämällä. Tätä perinnettä ollaan jatkettu juniorin kanssa. Nykyajan tölkit ovat pulloja kätevämpiä kerättäviä, ovat kevyitä ja ei tarvitse pelätä niiden rikkoutumista. Löytämisen riemua on hauska seurata vierestä, kun yhdessä pojan kanssa ajellaan pyörällä tölkkiaarteita etsimässä.

Metsäasiantuntijan työ on hieno yhdistelmä sisähommia ja ulkotöitä. Parasta työssäni ovat kontaktit erilaisten metsänomistajien kanssa. Metsässä olo rauhoittaa ja illalla nukuttaa mukavasti, kun on painanut päivän hikipäässä metsässä menemään.

Ota yhteyttä!

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jukka Malinen

Metsäasiantuntija 

Pohjois-Karjala

puh. 050 521 4867

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

Petri Hallikainen

Metsäasiantuntija

Pohjois-Karjala

puh. 050 340 4341

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.

Share This