Uusi toimialue ja uusi LKV-ammattilainen

 

 

5. helmikuuta 2021 

Jyrki-Pekko Kinnunen

Metsäkiinteistönvälitystoimintamme jatkaa laajentumistaan Kainuun ulkopuolelle. Jyrki-Pekko Kinnunen, LKV, aloitti työt Suomen Metsät Kuntoon LKV:ssä helmikuun alussa, pääasiallisena toimialueenaan Pohjois-Karjala. Kuka on Jyrki-Pekko ja mikä on hänestä parasta työssä?

Kuka olet?

Olen Jyrki-Pekko Kinnunen, 32-vuotias metsänhoitaja (MMM) ja metsäkiinteistövälittäjä LKV. Asun kotitilallani Outokummussa. Olen mukana vaikuttamassa Outokummussa kunnallispolitiikassa ja toimin Outokummun kaupungin kunnan valtuutettuna ja luottamushenkilönä.

Miten päädyit metsäalalle?

En tiennyt vielä lukiossa ollessani, mikä minusta tulee isona. Päätökseen lähteä metsäalalle varmasti edesauttoi se, että isäni on innokas metsänomistaja ja metsänsä hoitaja. Myös ukkini Pekka Kinnunen oli aikoinaan Gutzeitilla metsäteknikkona ostomiehenä. Näin ollen päätin hakea Helsingin yliopistoon lukemaan metsätieteitä. Halusin päästä Helsinkiin, koska se sijaitsi sopivan etäällä lapsuudenkodistani ja halusin kokea vähän suuremman kaupungin elämää. Lämpimästi muistelen opiskeluaikoja, jolloin vietin kaksi kesää Hyytiälän kenttäasemalla. Myöhemmin opiskeluaikana kävin vuoden vaihdossa Tsekeissä ja kahteen otteeseen harjoitteluissa Itävallassa. Metsänhoitajaksi valmistuttuani aloin miettimään mahdollisuutta suorittaa laillistetun kiinteistövälittäjän koulutuksen. Tartuin tuumasta toimeen ja suoritin LKV-tutkinnon ja pääsin tekemään metsäkiinteistövälitystä silloisella työnantajallani.

Mikä on parasta omassa työssäsi?

Omassa työssä parasta on sen monipuolisuus. Tässä pääsee hoitamaan ja ratkomaan metsäasioita monesta eri näkökulmasta. Kiinteistönvälitystyö on kiehtovaa jo siksi, että jokainen myytävä tila ja asiakas ovat erilaisia. On ilo palvella hyvällä ammattitaidolla palvelua tarvitsevaa asiakasta. Olen myös itse metsänomistaja ja se auttaa minua ymmärtämään asiakkaiden tarpeet ja toivomukset paremmin. Tässä työssä päivät vaihtelevat toisistaan, koska työhön kuuluu monipuolisesti muutakin kiinteistönvälityksen lisäksi, kuten esimerkiksi tila-arvioiden laatimista tai veroasioissa neuvomista.

Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-ajan harrastuksia minulla on runsaasti. Ehkä tärkein niistä on ruoanlaitto ja ruokaa tuleekin tehtyä melkein päivittäin. Kesäisin maastopyöräilen, sienestän, marjastan ja grillailen. Syksyllä metsästän. Talvella hiihdän ja pelaan tietokone- ja lautapelejä. Lisäksi aloitin ennen vuodenvaihdetta harrastamaan oluen valmistamista.

Millä mielellä liityt nyt Metsät Kuntoon -tiimiin?

Mahtavalla ja iloisella mielellä ryhdyn tähän uuteen työhön! Olen iloinen ja otettu, että olen päässyt tähän positiivisella otteella töitä tekevään joukkueeseen. On ollut mukava myös huomata, että huumori on tässä talossa kohdallaan! 

Ota yhteyttä!

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Tiiminvetäjä

Kainuu, Koilismaa, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh.045 7750 2247

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.

Share This