Miksi nyt voi olla juuri oikea hetki myydä metsätila?

 

29.Marraskuuta.2022

Metsän vuotuinen rahallinen arvonkasvu on monessa paikkaa Suomessa ollut suurempi verrattuna metsän puuston kasvuun. Arvon kasvua ovat vauhdittaneet viimevuosina metsärahastot, jotka ovat ostaneet Suomesta ennätysmäärän metsiä. Isot ostomäärät on mahdollistanut markkinoilla oleva raha, joka on etsinyt vaihtoehtoisia tuottomahdollisuuksia korkosijoituksille, joissa tuotto on ollut lähempänä nollaa viimevuosina. Maailman ja yleisen taloustilanteen vuoksi nollakorkojen aika on kuitenkin nyt ohi. Tällä on eittämättä vaikutusta sijoittajien innokkuuteen sijoittaa metsärahastoihin lähitulevaisuudessa. Tämä voi tarkoittaa sitä, että rahastojen metsien ostoinnokkuus laskee ja tällä olisi negatiivinen vaikutus metsätilojen arvoon. Myös metsätilojen ostaminen velkarahalla tulee kalliimmaksi, joka laskee metsänkasvatuksen tuottoa. Jos olet harkinnut metsätilasi myyntiä kannattaa asiaa alkaa edistämään hyvissä ajoin edellä mainituista syystä.

 

Metsätilan myynnissä kannattaa ehdottomasti käyttää välittäjää. Väite perustuu siihen, että myynnin sujuvuuden lisäksi metsätilasta saadaan todennäköisemmin parempi hinta verrattuna suoramyyntiin. Parempi hinta muodostuu siitä, että välittäjän kautta tavoitetaan suurempi määrä ostajaehdokkaita. MetsätKuntoon yrityksellä on listoillaan paljon potentiaalisia ostajia, jotka saavat heti tiedon myytävästä metsätilasta sen tultua myyntiin. Tämän lisäksi laadukkailla markkinointimateriaaleilla sekä erinomaisella näkyvyydellä varmistetaan, että myytävän metsätilan myynti-ilmoitus tavoittaa mahdollisimman paljon ostajaehdokkaita. Mitä̈ enemmän näkyvyyttä̈ tilalle saadaan, sitä todennäköisemmin saadaan enemmän tarjouksia metsätilasta ja näin parempi hinta sille.  Välityspalvelumme riskittömyys on asiakkaallemme merkittävä etu. Emme peri myynnistä mitään kuluja (0€), mikäli emme saa kohteesta hinta-arviota vastaavaa tarjousta. Jos kohteesta saadaan hinta-arvion ylittävä / ylittäviä tarjouksia ja myyjä vetäytyy kaupoista, perimme kohteen markkinointikuluja yhteensä 750€ sis. alv. Jos et halua metsääsi julkiseen myyntiin, kysy yksittäistoimeksiantoa. Lisäksi voit tehdä meille myös toimeksiannon metsätilan ostoon. Metsätilan alustava hinta-arvio on ilmainen.

 

Muita syitä, miksi kannattaa käyttää välittäjää?

  • Välittäjä hoitaa paperityöt ja selvitykset
  • Välittäjän avulla kaupanteko on vaivatonta ja vastuullista
  • Välittäjä hoitaa kaupantekoprosessin ammattimaisesti alusta loppuun
  • Välittäjä antaa veroneuvontaa, jonka avulla myyjä voi säästää tuhansia euroja

 

 

”Jos olet harkinnut metsätilasi myyntiä soita minulle ja kartoitetaan tilanne yhdessä!”

Ystävällisin terveisin Paula Kemppainen Metsätalousinsinööri LKV 040 483 9093

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metsätila-asioissa ota yhteyttä!

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Tiiminvetäjä

Kainuu, Koilismaa, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh.045 7750 2247

Mirva Salo

Metsätalousinsinööri, LKV, Kaupanvahvistaja

Pirkanmaa, Keski-Suomi, Satakunta, Varsinais-Suomi, Päijät-Häme, Kanta-Häme, Etelä-Pohjanmaa

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh.050 592 9257

 

Jyrki-Pekko Kinnunen

Metsänhoitaja, LKV, Kaupanvahvistaja
Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo
puh. 050 565 9754
etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

 

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.

Share This