Metsäinen Luontoni -palvelu

 

10. joulukuuta 2021

 

 

Metsäala ja metsänomistaja muutoksen keskellä

 

Metsäinen luontoniLuonnon monimuotoisuuden ylläpitoon, vesiensuojeluun ja ilmaston muuttumiseen liittyvät haasteet sekä tutkimustulokset ovat nousseet erittäin voimakkaasti pinnalle julkisuudessa. Yksittäinen metsänomistaja on harvoin näkyvillä, mutta julkisuuden ja tutkimustulosten seuraukset näkyvät jo käytännön metsätaloudessa. Viranomaiset seuraavat tutkimustuloksia ja niiden perusteella annettuja suosituksia. Metsätalouden tukia ja toimintaan liittyviin rajauksia muutetaan. Nämä kaikki yhdessä vaikuttavat voimakkaasti tulevaisuuden näkymiin. Metsänomistaja ei aiheetta ole muutoksen keskiössä, sillä tehdyt päätökset vaikuttavat metsän ja siitä muodostuvan elinympäristön kehitykseen.  

Kysymyksiä ja vastauksia on paljon 

Vanha sanonta – tieto lisää tuskaa – pätee hyvin myös tämän päivän metsätalouteen. Metsätalouden toimenpiteiden vaikutuksista on tehty paljon tutkimuksia. Tutkimusten tuloksia ja erilaisia sähköisiä paikkatietoaineistoja on tarjolla paljon, mutta tieto on edelleen varsin levällään. Omaan metsätilaan vaikuttavien asioiden selvittely ja kokonaisuuden hahmottaminen voi tästä johtuen olla hyvinkin haasteellista. 

Tulevaisuuden haasteet ja metsänomistajan ajatukset sovitetaan yhteen  

Metsäalan ammattilaisina osaamme koostaa tehokkaasti yksittäistä kiinteistöä koskevat tiedot ja tulevaisuuden haasteet ymmärrettävään muotoon. Metsätalouden tuotto-odotukset, maanomistajan toiveet ja tavoitteet, käytännön toimenpiteet sekä luonnon monimuotoisuuden edistäminen voidaan sovittaa useimmiten yhteen. Sopivan toimintamallin suunnittelu vaatii kuitenkin riittävän laajan tausta-aineiston. Paras tulos saadaan yhdistämällä asiakkaan omat tiedot, sähköiset paikkatietoaineistot ja metsäammattilaisten kokemus. Metsäinen Luontoni -palvelu tarjoaakin kattavan kuvauksen metsäkiinteistöstäsi ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.  

Metsäinen Luontoni -palvelun ehdotukset perustana tuleville päätöksille 

Kattavien taustatietojen perusteella voimme tarjota juuri maanomistajan tavoitteisiin ja toimintaympäristöön sopivat vaihtoehdot tulevien ratkaisuiden perustaksi. Laajan pohjatyön ja riskienarvioinnin ansiosta voidaan konkreettiset suunnittelu- ja toteutustoimet kohdistaa aina kustannustehokkaasti. Tämä säästää aikaa ja rahaa. Palvelun perusteella annetut toimenpide-ehdotukset, niiden taustat, ajoitus sekä kustannusvaikutukset käydään läpi henkilökohtaisesti asiakkaan kanssa. Tapaamisen aikana metsänomistajalla on erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan nykyaikaisiin suunnitteluaineistoihin asiantuntijan opastamana. Samalla voi kysyä lisätietoja ja selkeyttää kokonaiskuvaa kiinteistön tulevaisuudesta. Metsäinen Luontoni -palvelu antaakin erinomaiset edellytykset viedä metsäkiinteistön kehitystä haluamaasi suuntaan.   

Kysy lisää!

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Janne Turunen

Janne Turunen

Metsäasiantuntija, tiiminvetäjä

Pohjois-Karjala ja Kainuu

puh. 050 476 8526

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.

Share This