Asiantuntijamme vinkit onnistuneeseen metsätilan kauppaan

 

27. maaliskuuta, 2024

Omistatko metsätilan, jonka tulevaisuus askarruttaa? Metsänhoitotyöt sotkevat lomasuunnitelmiasi tai metsäverotukseen liittyvät velvoitteet painavat mieltäsi? Rahalle olisi tarvetta, mutta seuraavat puukauppatulot ovat metsien kehitysluokista johtuen vuosien päässä? Verottaja haluaa osuutensa perinnöstäsi, mutta hakkuutuloja verojen kattamiseksi ei ole näköpiirissä? Naapuri haluaisi ostaa tilasi, mutta et tiedä onko tarjottu hinta asiallinen?

Jos vastaus yhteenkään näistä kysymyksistä on kyllä, niin kannattaa harkita tilan tai sen osan myymistä asiantuntevan välityspalvelumme kautta.

Verkkosivuillamme tarjoamme käyttöösi maksuttoman metsäarvolaskurin, jolla voit laskea metsätilallesi ilmaiseksi suuntaa antavan hinta-arvion. Suuntaa antavan hinta-arvion kautta on hyvä jatkaa keskustelua mahdollisista jatkotoimenpiteistä kanssamme. Keskustelun perusteella saat ehdotuksen välityspalvelusta harkittavaksesi. Samalla analysoimme tarkemmin odotettavissa olevan myyntihinnan eri hinta-arviomenetelmiä yhdistäen.

Kun ehdotuksen yksityiskohdista päästään yhteisymmärrykseen, alamme tekemään töitä oikean ostajan löytämiseksi. Välityspalvelumme yhteydessä tarjoamme myös ostajien kannalta tärkeän maastotarkistuksen toteuttamisen.

Välittäjämme valmistavat myyntikohteesta laadukkaan ja edustavan markkinointimateriaalin. Meistä on tärkeää, että kohdetta esittelevät kuvat näyttävät hyviltä ja tuovat esiin kunkin metsäkiinteistön erityispiirteet. Näyttävien ja informatiivisten kuvien käytämme omaa drone-robottilennokkiamme. Kauppaan liittyvien asiakirjojen laadinta kuuluu luonnollisesti palveluumme.

Metsätilat käyvät edelleen hyvin kaupaksi ja kaikenlaisille tiloille on oma ostajakuntansa. Julkisesti myytyjen metsätilojen hinnat ovat tutkitusti nousseet paljon korkeammalle kuin suoralla kaupalla tehtyjen tilakauppojen. Pyydämme markkinoilta tarjoukset tarjouskauppamenettelyllä, ja parhaan tarjouksen hylkääminen tai hyväksyminen jää aina omistajan harkintaan. Välityspalvelumme käyttäjänä et sitoudu ”pakkomyyntiin”.

Haluamme, että välityspalvelumme myötä metsätilakauppa on helppoa ja vaivatonta kaupan molemmille osapuolille. Metsäkiinteistövälitys onnistuu kauttamme myös täysin etänä. Autamme metsätilakaupan verotukseen liittyvissä asioissa myös kaupanteon jälkeen. Kokeneet asiantuntijamme neuvovat metsäkiinteistön luovutuksen ohella mielellään myös tilojen hankinnassa ja metsävarallisuuden kasvattamisessa.

 

 

Ota rohkeasti yhteyttä tai testaa metsänarvolaskuriamme, autamme mielellämme omistusjärjestelyissäsi yli 300 tilakaupan ja yli 15000 välitetyn metsähehtaarin kokemuksellamme!

Metsätila-asioissa ota yhteyttä!

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Tiiminvetäjä

Kainuu, Koilismaa, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh.045 7750 2247

Mirva Salo

Metsätalousinsinööri, LKV, Kaupanvahvistaja

Pirkanmaa, Keski-Suomi, Satakunta, Varsinais-Suomi, Päijät-Häme, Kanta-Häme, Etelä-Pohjanmaa

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh.050 592 9257

 

Jyrki-Pekko Kinnunen

Metsänhoitaja, LKV, Kaupanvahvistaja
Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo
puh. 050 565 9754
etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

 

Jarkko Laamanen

Metsänhoitaja

Etelä-Savo, Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Uusimaa

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh.050 434 0744

Share This