Älä tee tätä virhettä myydessäsi metsätilaa!

 

18.Elokuuta.2022

 

Metsätilojen kauppamäärät ovat olleet viimevuosina ennätyskorkealla. Metsän omistamisesta sekä metsäsijoittamisesta ollaan todella kiinnostuneita nykypäivänä. Monet lähestyvätkin metsänomistajia ja tarjoutuvat ostamaan metsätilan suoraan. Monesti voisi ajatella, että tässä säästäisi kiinteistövälittäjän välityspalkkion ja saisi näin paremman hinnan metsätilalleen. Tämä voi kuitenkin olla suuri sudenkuoppa, mihin metsäänsä myyvä henkilö voi langeta.

 

Ostajan tarjoutuessa ostamaan metsätilaan suoraan, ostaja tietää, että hän ei ole kilpailutilanteessa. Tällöin ostaja ei tarjoa niin korkeaa hintaa metsätilasta verrattuna metsäkiinteistövälittäjän kautta laitettuun julkiseen myyntikohteeseen, jossa ollaan aina kilpailutilanteessa muiden ostajien kanssa.

 

Metsät Kuntoon yrityksellä on listoillaan paljon potentiaalisia ostajia, jotka saavat heti tiedon myytävästä metsätilasta sen tultua myyntiin. Tämän lisäksi laadukkailla markkinointimateriaaleilla sekä erinomaisella näkyvyydellä varmistetaan, että myytävän metsätilan myynti-ilmoitus tavoittaa mahdollisimman paljon ostajaehdokkaita. Mitä enemmän näkyvyyttä tilalle saadaan, sitä todennäköisemmin saadaan enemmän tarjouksia metsätilasta ja näin parempi hinta sille.

 

Todistetusti julkisessa myynnissä tulleen parhaimman tarjouksen ero suoraostotarjoukseen verrattuna voi olla useita kymmeniä tuhansia euroja, joten kiinteistönvälittäjän välityspalkkio maksaa itsensä parhaimmassa tapauksessa useaan otteeseen takaisin.

 

Välityspalvelumme riskittömyys on asiakkaallemme merkittävä etu. Emme peri myynnistä mitään kuluja (0€), mikäli emme saa kohteesta hintapyyntöä vastaavaa tarjousta. Näin ollen metsänomistajalla ei ole oikeastaan mitään syytä miksi metsätila kannattaisi myydä suoralla kaupalla metsäkiinteistönvälittäjän sijaan.

Muita syitä, miksi kannattaa käyttää välittäjää?

 

  • Välittäjä hoitaa paperityöt ja selvitykset
  • Välittäjän avulla kaupanteko on vaivatonta ja vastuullista
  • Välittäjä hoitaa kaupantekoprosessin ammattimaisesti alusta loppuun
  • Välittäjä antaa veroneuvontaa, jonka avulla myyjä voi säästää tuhansia euroja

 

 

Jos olet harkinnut metsätilasi myyntiä soita minulle ja kartoitetaan tilanne yhdessä!”

 

Ystävällisin terveisin Paula Kemppainen Metsätalousinsinööri LKV 040 483 9093

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metsätila-asioissa ota yhteyttä!

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Tiiminvetäjä

Kainuu, Koilismaa, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh.045 7750 2247

Mirva Salo

Metsätalousinsinööri, LKV, Kaupanvahvistaja

Pirkanmaa, Keski-Suomi, Satakunta, Varsinais-Suomi, Päijät-Häme, Kanta-Häme, Etelä-Pohjanmaa

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh.050 592 9257

 

Jyrki-Pekko Kinnunen

Metsänhoitaja, LKV, Kaupanvahvistaja
Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo
puh. 050 565 9754
etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

 

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.

Share This