Kevät on pihapuiden kaatoon sopivaa aikaa

 

2. helmikuuta 2020

Pihapuiden kaadot on hyvä aloitella heti kevätaikaan. Puut on helppo kaataa hangen päälle eikä pihoihin jää suurempia jälkiä painavien runkojen jytkähtäessä maahan.

– Me poistamme pihoista myös ne kaikkein hankalimmat puut, pihapuunkaatojen asiantuntija Teemu Mäkeläinen Suomen MetsätKuntoon Oy:stä lupaa. Vastaan ei ole tullut vielä sellaista urakkaa, joka olisi jäänyt tekemättä. Kiipeilemällä ja katkomalla puut pienemmiksi osiksi ne saadaan turvallisesti kaadettua vaikka talojen ahtaista väliköistä. Painavat oksat voidaan laskea alas köyden varassa ilman, että esimerkiksi pihan istutukset rikkoontuisivat. Tarvittaessa apuna käytetään nosturia, jos vaarana on, että jotain särkyisi puuta kaadettaessa.

 

”Vastaan ei ole tullut vielä sellaista urakkaa, joka olisi jäänyt tekemättä,” toteaa pihapuunkaatojen asiantuntija Teemu Mäkeläinen Suomen MetsätKuntoon Oy:stä.

 

– Kannot voidaan poistaa myöhemmin kevään edetessä, mutta nekin on hyvä jyrsiä pois ennen kasvukauden alkamista, jotta nurmi saadaan kasvamaan heti kesän alusta alkaen, Mäkeläinen kertoo. Kannot poistetaan jyrsimellä, mikä ei jätä turhia painaumia pihalle.

Pihapuut kannattaa poistaa talojen läheisyyksistä, jotta ne eivät ole roskaamassa kattoja ja tukkimassa rännejä.
– Harmittavasti puut ovat pilanneet monet huopakatteet ja tippuneet oksat rikkoneet kattorakenteita, Mäkeläinen kertoo. Hän neuvoo seuraamaan erityisesti, että kuolevat puut poistetaan hyvissä ajoin, jolloin puihin uskalletaan vielä kiivetä. Näin puut saadaan kaadettua pois ilman nosturityön tuomaa lisäkustannusta.

 

Suosittelemme, että taloihin päin kallellaan olevat puut ja muutenkin ahtaiden paikkojen puut jätetään ammattilaisten kaadettaviksi, jotta vahinkoja ei sattuisi. 

 

– Suosittelemme, että taloihin päin kallellaan olevat puut ja muutenkin ahtaiden paikkojen puut jätetään ammattilaisten kaadettaviksi, jotta vahinkoja ei sattuisi, Mäkeläinen sanoo. Yrityksellä on kattavat vakuutukset turvaamassa mahdolliset vahingot asiakkaan omaisuudelle, joten puunkaato on asiakkaalle hyvin vaivatonta ja riskitöntä. Myös tarvittavat koulutukset puun kaatoon sähkölinjojen läheisyydestä on käyty. Taajama-alueilla ja kunnan tai kaupungin omistamilla tonteilla lupa puunkaatoon kannattaa kysyä etukäteen paikkakunnan tekniseltä puolelta.

 

”Puunkaato on asiakkaalle hyvin vaivatonta ja riskitöntä.”

 

Pihapuita kaadetaan kappalehinnalla tai urakkasopimuksella. Lisätietoja palveluista ja kustannusarvion saa nopeasti soittamalla.
– Tarvittaessa teemme puut vaikka haloiksi asti ja kannamme ne liiteriin – ihan miten asiakas haluaa, Mäkeläinen toteaa. Kaikista pihatöistä saa kotitalousvähennyksen.

 

Lisätietoja palveluista ja kustannusarvion saa nopeasti soittamalla. Lisäksi kaikista pihatöistä saa kotitalousvähennyksen.

 

Hätätapaukset ja myrskyn kaatamat puut voidaan poistaa nopeasti.
– Kaadettavista puista voi laittaa vaikkapa kuvan etukäteen tulemaan niin soittelemme takaisin asiakkaalle mahdollisimman pian. Tarjouksen pyytäminen ei sido asiakasta vielä mihinkään.

 

Pihapuunkaadot kannattaa teettää ammattilaisella.

 

 

Pihapuiden kaadot koko Kainuun alueella:
Teemu Mäkeläinen, yrittäjä, metsäasiantuntija, 044 974 6349
Jouni Juntunen, metsuri, 040 584 0161

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Teemu Mäkeläinen

Yrittäjä / Metsäpalvelumyyjä

puh. 044 974 6349

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.

Share This