Asiaa trendikkäistä yhteismetsistä

 

 

19. helmikuuta 2021

MetsätKuntoon -podcastit ovat leppoisalla otteella toteutettuja podcasteja elämästä, luonnosta ja metsätaloudesta. Podcasteissa studioisäntänä toimii elämäntapayrittäjä Taneli Sutinen ja vieraina podcasteissa on mielenkiintoisia ihmisiä muun muassa yrityksestämme ja metsäalalta. 

Yhteismetsät on yksi metsänomistuksen muoto, joka on kasvattanut viime vuosina suosiotaan. Tässä podcastissa vieraana on Suomen Metsäkeskuksen metsätilarakenteen asiantuntija Jarmo Mulari, joka työkseen neuvoo muun muassa yhteismetsiin ja metsien omistusjärjestelyihin liittyvissä asioissa. 

Yhteismetsät ovat itse asiassa ”vanha keksintö” ja niitä on ollut jo 1800-luvulla. Yhteismetsiä on Suomessa tällä hetkellä noin 530 kappaletta ja näistä noin 30 sijaitsee Kainuussa. Yksi suosion kasvuun vaikuttanut tekijä on ollut yhteismetsälainuudistus vuonna 2003. Yhteismetsien viime aikaisesta suosiosta kertoo se, että yhteismetsien määrä on kaksinkertaistunut viimeisen seitsemän vuoden aikana. 

Tässä podcastissa kuulet täyden asiapaketin yhteismetsistä. Podcastissa Jarmo Mulari kertoo, mikä on yhteismetsä, mitkä ovat yhteismetsän vahvuudeet ja haasteet, kuin myös sen, miten yhteismetsän osakkaaksi pääsee. Lisäksi podcastissa keskustellaan metsän omistusjärjestelyistä.  

 

Ota yhteyttä!

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Tiiminvetäjä

Kainuu, Koilismaa, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

puh.045 7750 2247

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.

Share This