Uusi metsäasiantuntijamme

 

 

11. Maaliskuuta 2022

 

Metsäasiantuntijajoukkomme on kasvanut uudella vahvistuksella Pohjois-Karjalan sekä Etelä-Kainuun alueella, kun puunhankinnan ja metsäpalveluiden myynnin -tiimissä aloitti tuore alan ammattilainen, metsätalousinsinööri Jarkko Pesonen. Esitimme Jarkolle muutaman kysymyksen, jotta pääset tutustumaan, minkälainen asiantuntija palvelee Pohjois-Karjalan sekä Etelä-Kainuun alueen metsäasioissa.

 

 

 

 

Kuka olet?

Olen Jarkko Pesonen, 24-vuotias metsätalousinsinööri, jonka työura metsäasiantuntijana on vasta alkutaipaleella.

 

Mistä olet kotoisin?

Olen asunut koko ikäni Pohjois-Karjalassa, tarkemmin sanottuna Joensuussa. Toistaiseksi Pohjois-Karjala on kohdellut hyvin, joten en ole nähnyt tarpeelliseksi muuttaa muualle.

 

Minkälainen koulutus sinulla on?

Valmistuin 2016 ammattikoulusta turvallisuusvalvojaksi, jonka jälkeen päätin vaihtaa metsäalan pariin.  Neljän vuoden AMK-opintojen jälkeen totesin olevani oikealla alalla, mutta opiskelumotivaatiota oli jäljellä. Siispä tällä hetkellä etenen kohti maatalous- ja metsätieteiden maisterin tutkintoa.

 

Mistä innostut?

Onnistumiset ja näkyvät tulokset niin vapaa-ajalla, opiskelussa kuin työelämässäkin motivoivat tekemään asiat aina vain paremmin. Lisäksi mielekkäät keskustelut tarjoavat aina uusia näkökulmia ja mahdollisuuden oppia uutta.

 

Harrastatko jotain?

Pyrin urheilemaan mahdollisimman monipuolisesti, mutta viime vuosina pyöräily on muodostunut kaikista mielekkäimmäksi lajiksi. Kesäaikaan suurimpana haasteena on päättää, lähteekö maantiepyörällä pitkälle lenkille vai jyrkkiin rinteisiin maastopyörän kanssa.

Toki yleinen luonnossa liikkuminen on metsäalan ihmisenä myös nostettava esiin, johon sisältyy kaikki polttopuiden teosta valokuvaamiseen.

 

Mikä metsäalassa kiehtoi, että löysit alalle?

Metsäala tarjoaa monipuolista työtä, jossa ei tarvitse juurtua pelkästään toimistoon. Lisäksi työtehtävät ovat usein sellaisia, joissa pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Oma kiinnostus luonnossa liikkumiseen oli myös vauhdittavana tekijänä metsäalalle siirtymisessä.

 

Mikä on parasta työpäivässä?

Onnistuneet asiakaskokemukset, hyvät työkaverit ja omien tavoitteiden saavuttaminen.

Ota yhteyttä!

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Metsäasiantuntija

Tiiminvetäjä, Kainuu

puh. 045 7750 2247

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.

Share This