Asiantuntijamme – esittelyssä Teemu Ruuska

 

 

27. huhtikuuta 2023

 

Metsätalousinsinööri Teemu Ruuska työskentelee puukauppa ja metsänhoito -tiimissämme pääasiallisena toimialueenaan Kainuu. Esitimme Teemulle muutaman kysymyksen, jotta pääset tutustumaan, minkälainen asiantuntija sinua palvelee Kainuun alueen metsäasioissa.

 

 

Kuka olet?

Olen Teemu Ruuska, 45-vuotias metsätalousinsinööri. Tällä hetkellä asun perheeni kanssa Haapajärvellä, josta olen kotoisin ja aikanaan lukion jälkeen muuttanut maailmalle. Suurimman osan aikuisiästäni olen asunut Etelä-Suomessa. Takaisin ”maalle” olen muuttanut nelisen vuotta sitten.

Aloitin heinäkuussa 2022 Suomen MetsätKuntoon Oy -metsäpalveluyrityksessä. Olen osa puukauppatiimiä ja tehtäviini kuuluu Kainuun alueen metsänomistajien puukauppa-asiat, metsänhoitotöiden suunnittelu sekä palveluiden myynti. Työskentelen pääsääntöisesti itsenäisesti etänä kotitoimistolla Haapajärvellä, ja tehtäviini kuuluu myös viikoittain maastokäynnit ja metsänomistajien henkilökohtaiset tapaamiset Kainuussa.

 

Mikä on parasta omassa työssäsi?

Työtehtävissäni pidän erityisesti liikkuvasta työstä ja metsänomistajien kanssa käytävistä keskusteluista. Saan auttaa heitä metsänhoidon ratkaisun etsimisessä sekä päätöksen tekemisessä. Nykyisessä työntehtävässäni olen päässyt tutustumaan ja mielenkiinnolla seuraamaan Pohjois-Pohjanmaan sekä Kainuun alueiden puunhankinnan tilanteen kehitystä. Metsäteollisuuden investointien myötä metsänomistajat odottavat puunkysynnän määrien kasvavan lähitulevaisuudessa, ja he toivovat puusta maksettavien hintojen nousua. Kilpailutilanne tulee vääjäämättä kiristymään. On kutkuttavan jännittävää olla mukana muutoksen virrassa, kehittämässä metsänomistajapalveluita ja laittamassa itsensä likoon metsäalan moninaisessa maailmassa.

 

Miten päädyit metsäalalle?

Metsätalousasioiden kiinnostus ja opiskeluhalut juontuvat vahvasta tunnesiteestä luontoarvoihin, luonnonvarojen mahdollisuuksien arvostuksesta sekä kokemuksesta ja tarpeesta suvun metsätilojen hoidossa. Lisäksi maastotyöpäivien luontaisetuna saavutettu ”maisema”-konttori ja liikuntaedut ovat olleet vahva vaikutin metsäalalle päätymiselle.

 

Miten vietät vapaa-aikaasi?

Harrastuksistani metsästys ja partio ovat pitkäaikaisimmat ja kohdistuvatkin luontoretkeilyn kokemusten ympärille. Harrastukset lisäävät yhteisöllisyyttä ja antavat minulle vastapainoa työelämään, toimien rentouttavana ja palauttavana elementtinä arjessa.

Ota yhteyttä!

  • Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Matti Nevanperä

Matti Nevanperä

Metsäasiantuntija

Tiiminvetäjä, Kainuu

puh. 045 7750 2247

etunimi.sukunimi@metsatkuntoon.fi

MetsätKuntoon-digipalvelu

Kehitämme kokonaisvaltaista sähköistä palvelualustaa metsänomistajille, puunostajille sekä metsänhoito- ja korjuupalveluita tarjoaville organisaatioille. Kehitystyön mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus.

Share This