Mitä eroa on pysty- ja hankintakaupalla?

Pystykaupassa puunostaja toteuttaa hakkuun ja vastaa korjuukustannuksista. Hankintakaupassa puunmyyjä toteuttaa hakkuun sekä toimittaa puut ostajan noudettavaksi sovittuna aikana ja sovitun laatuisina.

Miten pian hakkuuaukko tulee uudistaa?

Uudistaminen tulisi aloittaa mahdollisimman pian, yleensä heti hakkuun jälkeisenä kesänä. Nopea uudistaminen edesauttaa hyvän tuoton saavuttamista tulevaisuudessa. 

Mitä metsätalouden koneita ja laitteita voin vähentää metsäverotuksessa?

Metsäverotuksessa vähennyskelpoisia koneita ja laitteita voivat olla muun muassa moottorisaha, traktorimönkijä, traktori, moottorikelkka sekä metsänistutuksessa käytettävä pienvälineistö. Muista myös työvaate-, polttoaine-, kilometrikulu- ja toimistovähennykset. 

Mihin kohteisiin voin hakea ympäristötukea?

Metsätalouden ympäristötukea myönnetään erityisen tärkeiden elinympäristöjen ominaispiirteiden säilyttämiseen. Kohteet on määritetty metsälaissa. Tutustu ympäristötuen vaatimuksiin Metsäkeskuksen sivuilla. (https://www.metsakeskus.fi/ymparistotuki)

 

Mitä teen, kun havaitsin tuhoja metsässäni?

Jos sinulla on vakuutus metsätuhojen varalle, ole heti yhteydessä vakuutusyhtiöösi. Suosittelemme myös ottamaan yhteyttä meihin tai muihin metsäammattilaisiin tuhoarviointia varten.

 

Miten saamme perustettua metsäyhtymän?

Metsäyhtymän perustaminen on verotuksen kannalta ja siten taloudellisesti perikunnan omistajuutta kannattavampi vaihtoehto. Metsäyhtymän perustamisessa kannattaa luottaa ammattilaisten tukeen ja ottaa yhteyttä asiantuntijaamme.

 

Mitä hyötyä on taimikon hoidosta?

Oikea-aikaisesti harvennettu taimikko kasvaa kohti suurempaa tuottoa ja nopeammalla aikataululla. Hyvin ajoitettu taimikon hoito on myös edullisempaa kuin jo liian tiheäksi ehtineen nuoren metsän hoito. Taimikon hoidosta on siis huomattavaa hyötyä, se on metsänhoidon kannalta yksi tärkeimmistä vaiheista.

Miten täytän veroilmoituksen?

Veroilmoituksen täyttäminen sujuu parhaiten, kun vierellä on verotuksen läpikotaisin tunteva ammattilainen. Pidä tallessa kaikki metsätulon hankkimiseen liittyvät kuitit. Varaa aika meille ja tule kuittien kanssa kylään. Verosuunnittelu kannattaa aina!

Olen perimässä metsää – mitä teen?

Selvitä aluksi, onko metsällä ajantasaista metsäsuunnitelmaa ja mahdollisesti koko kiinteistön hinnan kertovaa tila-arviota. Sen pohjalta ryhdytään selvittämään mahdollisia omistussuhteiden muutoksia ja keskustelemaan tapauskohtaisesti parhaimman toimintamallin valinnasta.

Yksi mahdollisuus on laittaa metsäkiinteistö myytäväksi välityspalvelumme kautta. Kiinteistö on myös mahdollista lohkoa. Voit jättää halutut osat omaan omistukseen ja myydä loput. 

Täysin varteenotettava mahdollisuus on pitää metsätila kokonaan itsellä, vaikka metsänomistajuus olisi sinulle uusi juttu. Metsänhoito on mahdollista ulkoistaa joko täysin tai osittain. Tuoreelle metsänomistajalle suosittelemme metsäsuunnitelman ajantasaisuuden tarkistamista, varsinkin jos sen laatimisesta on kulunut vuosia. Mahdollisesti pääset heti tekemään puukauppoja  sekä seuraamaan metsänhoitoa sen eri vaiheissa . Näitä ei tarvitse osata itse tai edes tulla paikan päälle – halutessasi hoidamme kaiken puolestasi. Jos metsätilalla on korjauskelpoinen asuinkiinteistö, voimme tilauksesta kunnostaa sen kesäkäyttöä varten ja tehdä talkkarin hommat.

Ota yhteyttä

Miikka Minkkinen
Puh. 044 974 6339
miikka.minkkinen@metsatkuntoon.fi